Om FMCK Hbg

Frivilliga Motorcykelkåren har gamla anor i Helsingborg. Den första grundkursen ordnades 1940 och avslutades 1942. Det var den första kursen utan för Stockholm. Andra världskriget satte sina spår i verksamheten och därför drog kursen ut på tiden Kursledare var dåvarande…    Vill du läsa mer om FMCK Helsingborg historia så klickar du här

FMCK Helsingborg en av många kårer som ingår i Frivilliga Motorcykelkårernas Riksförbund, vilket är en Frivilligförsvarsorganisation med uppdrag att utbilda mc-, terränghjulings- och snöskoterförare för samhällets behov. Naturligtvis är det motorcykelintresset och chansen att utvecklas som förare som gör att man söker sig till FMCK. Men även möjligheten att ta sig an nya utmaningar och att göra en samhällsinsats är medlemmarnas gemensamma nämnare.

FMCK Helsingborg med våra ca 45 medlemmar, varav den största delen tjänstgör eller har tjänstgjort som mc-ordonnanser inom Försvarsmakten och då Hemvärnet – Nationella Skyddsstyrkan i synnerhet. Har regelbundna träffar och utbildningsdagar. Dessutom så har vi då och då spontanträffar då vi bara umgås och dessutom kör motorcykel.

FMCK Helsingborg är inte bara en del av en Frivilligförsvarsorganisation utan vi är även en förening där vårt gemensamma intresse är just motorcyklar och motorcykelkörning i många olika former. En förening drivs av sina medlemmar och just därför kan både aktiviteternas innehåll som antal tillfällen variera över tiden. Aktuell aktivitetsplan hittar du här.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *